torsdag 24 april 2014

Raggmunk med rotfrukter

Raggmunk med rotfrukter och varma grönsaker serveras med en kall yoghurtsås smaksatt med citron/ lime.
Man kan välja själv vilka tillbehör man vill ha till sina raggmunkar.


4 port
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk, standard
1 tsk salt
1 ägg
400 g grov riven potatis
200 g grov riven morot
200 g grov riven palsternacka

Gör så här.
1. Vispa ihop mjöl, mjölk och salt.
2. Tillsätt ägget och fortsätt vispa.
3. Tillsätt det grovt rivna rotfrukterna och potatis i smeten.
4. Hetta upp en stekpanna med margarin/ smör.
5. Lägg i ca 1½ dl smet i pannan ( beroende vilken storlek man har) platta ut väl och stek på medelvärme ca 4 minuter på varje sida .




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar